TinQ Veelgestelde vragen

TinQ-stations

[1] Hoe weet ik waar het TinQ-station zich bevindt in een bepaalde gemeente?

Indien u op de button TinQ-stations klikt, treft u een overzicht van stations aan. Indien u vervolgens op "kaart" klikt achter het betreffende station, dan treft u een plattegrondje aan. Indien u een route wilt hebben, dan kunt u op "route" achter het betreffende station klikken.

[2] Is de brandstof wel van goede kwaliteit?

De kwaliteit van de brandstof die u bij TinQ tankt, is gelijk aan die van de grote tankstations in uw regio. TinQ koopt haar brandstof namelijk bij dezelfde raffinaderijen. De prijs is lager, omdat er minder kosten gemaakt worden. Er is namelijk geen personeel op het tankstation en u kunt ook niet sparen met zegeltjes of punten. Daarnaast is het gehele proces geautomatiseerd. TinQ bezuinigt dus wel op de operationele kosten en niet op de kwaliteit van de brandstof.

[3] Op wat voor manier zijn de TinQ-stations beveiligd?

Onze stations zijn uitgebreid beveiligd. TinQ loopt zelfs met haar beveiligingsmaatregelen voor op de wettelijke vereisten. Uit het oogpunt van de effectiviteit van deze maatregelen en dus direct uw veiligheid kunnen wij u helaas niet volledig inzicht geven in de aard van deze maatregelen. Zoals u zich wellicht kunt voorstellen begeven deze maatregelen zich op het terrein van 24 uurs camerasystemen, stille alarmen, toezicht enzovoort. TinQ is daarnaast op een continue basis bezig met de verbetering en verzwaring van de beveiliging, dat is ook een belofte richting u als consument. U kunt er dus verzekerd van zijn dat u bij een goed beveiligd TinQ-station blijvend voordelig kunt tanken.

[4] Waar kan ik een overzicht vinden van de TinQ-stations in Nederland?

Een overzicht van alle TinQ-stations in Nederland vindt u terug op deze website onder de button "TinQ-stations". Indien u uw postcode ingeeft, verschijnt het voor u dichtstbijzijnde TinQ-station. Tevens treft u op deze website een landkaartje aan met hierop alle TinQ-stations in Nederland.

[5] Waar kan ik zien welke brandstof ik kan tanken op een bepaalde locatie?

U kunt deze informatie vinden onder de button “TinQ-stations”. Hier kunt u zien welke brandstoffen er verkocht worden op een bepaald TinQ-station. Indien u een overzicht wilt van de tankstations die een bepaalde brandstof verkopen, dan kunt u op de naam van het betreffende product klikken. Automatisch worden alle stations gesorteerd op alfabetische volgorde die dat product verkopen.

[6] Zijn er ook TinQ-stations in het buitenland?

Nee, op dit moment zijn er geen TinQ-stations in het buitenland.


TinQ-prijzen

[1] Waar kan ik zien welke prijs ik betaal?

Deze informatie vindt u terug onder de button “TinQ-prijzen” op deze website. Klik vervolgens op het betreffende station waarvan u de prijzen wilt weten. Indien u altijd de prijs wilt weten van een specifiek station, dan kunt u de prijzen ook direct op de homepage laten verschijnen. U kunt dit aangeven door op de button “TinQ-prijzen” te klikken. Vervolgens vinkt u het betreffende station aan. Automatisch wordt de homepage aangepast. Zo komt u nog sneller aan de gewenste informatie zonder overbodig te hoeven klikken!

[2] Wat wordt er bedoeld met de TinQ-referentieprijs en waar kan ik deze prijs terugvinden?

De kwaliteit van de brandstof die u bij TinQ tankt, is gelijk aan die van de grote tankstations in uw regio. TinQ koopt haar brandstof namelijk bij dezelfde raffinaderijen. De prijs is lager, omdat er minder kosten gemaakt worden. Er is namelijk geen personeel op het tankstation en u kunt ook niet sparen met zegeltjes of punten. Daarnaast is het gehele proces geautomatiseerd. TinQ bezuinigt dus wel op de operationele kosten en niet op de kwaliteit van de brandstof.

[3] Hoe kan tanken bij TinQ zo voordelig zijn?

Tanken bij TinQ is goedkoper omdat het tankstation onbemand is. Daarnaast zijn vele processen geautomatiseerd. Tevens heeft TinQ geen personeel op de stations, geen shop en geen spaarsysteem. Dat scheelt in de operationele kosten. En dat voordeel geven we aan u terug in de vorm van een voordelige prijs.

[4] Waarom zijn er prijsverschillen tussen de verschillende TinQ-stations?

Onze prijsstelling is mede gebaseerd op de lokale omstandigheden, naast een algemene factor zoals de TinQ referentieprijs. Factoren zoals o.a. vraag en aanbod, concurrentie en ligging van het station beïnvloeden de lokale prijsstelling. Deze factoren kunnen enorm verschillen per locatie. Dat ziet u dus ook terug in onze prijsstellingen bij TinQ stations in geheel Nederland. Bij TinQ kunnen we u in ieder geval een voordelige aanbieding doen t.o.v. het algemene prijsniveau in de directe omgeving. U bent dus bij TinQ wel altijd voordelig uit.

[5] Waarom zie ik mijn korting niet terug?

Uw korting wordt altijd berekend ten opzichte van de landelijke adviesprijs. De landelijke adviesprijs kan per dag verschillen, aangezien deze afhankelijk is van vraag en aanbod op de markt. De landelijke advies kunt u vinden op www.tinq.nl.

Op de meeste tankstations wordt ook een korting gegeven. Deze wordt net als uw korting gegeven ten opzichte van de landelijke adviesprijs en dit resulteert in de prijs per liter, die op de pompinstallatie of het prijzenbord wordt aangegeven.

U ontvangt van ons altijd de hoogste korting. Op het moment dat u tankt bij een tankstation, waar een hogere korting wordt gegeven dan uw eigen korting, welke u op uw tankpasje ontvangt, krijgt u automatisch de hoogste korting, te weten de korting van het tankstation. Het bedrag dat wordt afgeschreven is dan gelijk aan het bedrag op de kassabon. Wanneer u tankt bij een tankstation met een korting lager dan uw korting, dan heeft u voordeel met uw tankpasje en is het afgeschreven bedrag lager dan het bedrag op de kassabon.


 

 

TinQ-pas voor bedrijven

[1] Hoe kan ik een TinQ-pas voor zakelijk gebruik aanvragen?

U kunt een zakelijke TinQ-pas aanvragen door middel van het invullen van een zakelijk aanvraagformulier. U kunt het zakelijk aanvraagformulier als volgt in uw bezit krijgen:
- Website: indien u klikt op “TinQ-pas” en vervolgens op “Aanvraagformulier bedrijf” komt u bij een invulscherm. U kunt dit invulscherm invullen en vervolgens printen. Het is belangrijk dat u dit formulier nog wel ondertekent!

Het zakelijk aanvraagformulier bestaat uit 2 gedeelten: een aanvraagformulier t.b.v. de factureergegevens en een aanvraagformulier pincode (hierop kunt u aangeven hoeveel passen u wilt ontvangen, met welke kentekens). U dient beide formulieren te versturen. U dient het aanvraagformulier met een uittreksel KvK te versturen naar:

TinQ B.V.
Amperestraat 5
3846 AN Harderwijk
Binnen 10 werkdagen ontvangt u de TinQ-pas(sen) in de bus.

[2] Hoe worden de brandstofkosten verrekend?

Middels het aanvraagformulier machtigt u TinQ om de factuurbedragen automatisch af te laten schrijven van het door u opgegeven rekeningnummer. Het is dus een voorwaarde dat de bedragen automatisch kunnen worden geïncasseerd. U ontvangt tweemaal per maand van ons een overzichtelijke factuur met BTW. Binnen enkele dagen na ontvangst wordt er geïncasseerd.

[3] Kan ik meerdere kaarten op naam van het bedrijf aanvragen?

Ja, u kunt op het aanvraagformulier aangeven hoeveel kaarten u wilt bestellen. Indien u meer passen wilt aangeven dan past op het aanvraagformulier, kunt u tevens een kopie maken en meesturen.

[4] Kent de TinQ-pas ook een kilometerregistratie?

Ja, indien u tankt met een zakelijke kaart, wordt u de vraag gesteld: “vervangende auto ja/nee”. Deze vraagt dient met “ja” beantwoord te worden. Vervolgens kunt u de kilometerstand invoeren. Als u na het tanken de pas nogmaals in de automaat stopt, ontvangt u een tankbon met daarop de vermelding van de kilometerstand.

[5] Mijn bedrijf staat niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Kan ik nu wel een zakelijke TinQ-pas aanvragen?

Indien u een bedrijf heeft dat niet staat ingeschreven bij de KvK, ontvangen wij graag van u een kopie van een geldig legitimatiebewijs en een kopie van een recent bank-of giroafschrift (bedragen en saldo kunt u desgewenst onleesbaar maken).

[6] Waar kan ik de Algemene Voorwaarden voor de TinQ-pas lezen?

Klik voor de Algemene Voorwaarden op de button "TinQ-pas". Onder aan de pagina bevindt er een link waarmee u de Algemene Voorwaarden kunt lezen en uitprinten, of klik hier.

[7] Wat is het voordeel van een zakelijke pas?

De voordelen van de zakelijke TinQ-pas zijn:
- actiematig extra voordeel bovenop de normale pompkorting die u al ontvangt als u tankt bij TinQ
- u kunt voor elke werknemer of voertuig een pas aanvragen
- een eigen pincode per pas of een algemene bedrijfspincode is mogelijk
- u kunt uw eigen pincode(s) kiezen
- tweemaal per maand wordt een overzichtelijke factuur verstuurd
- na ontvangst van de factuur wordt het bedrag automatisch afgeschreven
- een gemiddelde krediettermijn van een week
- middels kilometerregistratie op de factuur kunt u controle houden op het tankgedrag

[8] Welke gegevens staan er op een factuur?

De volgende gegevens staan vermeld per kaartnummer en kenteken:
- datum
- tijd
- bonnummer
- kilometerstand
- TinQ-station
- product
- liters
- pompprijs (prijs zoals staat aangegeven op de prijspaal, de pomp en de website)
- referentieprijs (landelijke TinQ brutoprijs, waar nog geen enkele korting vanaf getrokken is)
- bedrag inclusief BTW
- bedrag exclusief BTW
Onderaan de factuur treft u het totale bedrag inclusief en exclusief BTW en het totaalbedrag BTW.


 

Diverse vragen

[1] Ik heb geen bon gekregen na het tanken met een TinQ- pas, kan ik alsnog een bon ontvangen?

Ja, we kunnen u alsnog een afschrift van de vertanking toesturen of faxen.
Op de nieuwe Customer Care pagina kunt u met een formulier een nieuwe tankbon aanvragen.

[2] Het lukt me niet om de prijzen van een station op de home-page te bewaren, hoe kan dit?

De reden is dat uw computer geen "cookies" accepteert. Een cookie is een bestand dat door een website wordt gemaakt en dat informatie bevat over uw identiteit en uw voorkeuren. Indien u graag wilt dat bij het openen van de TinQ homepage de prijzen van een bepaald tankstation direct getoond worden, is het belangrijk dat de websiteserver uw computer herkent. Dat kan door het plaatsen van een cookie.

Indien u de prijzen op de homepage wilt zien, dient u eerst de mogelijkheid tot het plaatsen van een cookie te activeren. Dit doet u als volgt:

Internet Explorer versie 6 (Nederlandse en Engelse versie):
1) Klik op "Extra"/"Tools"
2) Klik op "Internet-opties"/"Internet options"
3) Klik op de tab "Privacy"/"Privacy"
4) Klik op de button "Geavanceerd"/"Advanced"
5) Vink aan "automatische cookie-verwerking opheffen"/"override automatic cookie handling"
6) Vink aan bij "directe cookies"/ "First-party cookies" en "indirecte cookies"/ "Third-party cookies" "accepteren"/"accept" of "vragen"/"prompt"
7) Vink aan "Cookies per sessie altijd toestaan"/"Always allow session cookies"
8) Klik op "OK"

Let op: indien u het accepteren van cookies activeert op uw pc, dan betekent het ook dat internetsites ongewenste cookies op uw computer kunnen plaatsen. Om dit te voorkomen kunt u toestaan dat alleen de TinQ website een cookie mag plaatsen. Overigens plaatst TinQ alleen een cookie om de prijzen op uw homepage te kunnen faciliteren en niet voor andere doeleinden.

[3] Ik wil tanken met een bank-of giropas, hoe werkt dat?

Indien u met een bank- of giropas betaalt bij een betaalautomaat bij een TinQ station, dient u de instructies op het scherm op te volgen. Voor een uitgebreide beschrijving klik hier.

[4] Ik wil tanken met een TinQ-pas, hoe werkt dat?

Indien u met de TinQ-pas betaalt bij een betaalautomaat bij een TinQ station, dient u de instructies op het scherm op te volgen. De werkwijze is hetzelfde als met een andere betaalkaart. Er zijn slechts enkele verschillen:
- de melding: “max. limiet 125 euro Ja/Nee” wordt niet gevraagd
- indien u een zakelijke pas heeft, krijgt u de vraag “vervangende auto ja/nee”. Indien u kilometerregistratie wilt op uw factuur, dient u hier “Ja” in te toetsen. Vervolgens voert u het aantal kilometers in.

Er zijn particuliere kaarten in gebruik waarbij de vraag “vervangende auto ja/nee” eveneens gevraagd wordt. U hoeft deze gegevens als particuliere gebruiker natuurlijk niet in te toetsen. U kunt dit op 2 wijzen doen:
A) Bij de vraag van de tankautomaat "vervangende auto ja/nee" op “Ja” drukken. Dan gaat de automaat verder zonder de kilometerregistratie te vragen.
B) Bij de vraag hoeveel kilometer u op de teller heeft staan een willekeurig getal intoetsen en met "ja" bevestigen.

[5] Met welke kaarten kan ik tanken bij TinQ?

De kaarten die op onze stations geaccepteerd worden zijn:
1) Fuel Card
2) Bank-of giropas
3) Maestrocard
4) Multi Tank Card
5) Travelcard

[6] Op wat voor manier zijn de TinQ-stations beveiligd?

Onze stations zijn uitgebreid beveiligd. TinQ loopt zelfs met haar beveiligingsmaatregelen voor op de wettelijke vereisten. Uit het oogpunt van de effectiviteit van deze maatregelen en dus direct uw veiligheid kunnen wij u helaas niet meer inzicht geven in de aard van deze maatregelen. Zoals u zich wellicht kunt voorstellen begeven deze maatregelen zich op het terrein van 24 uurs camerasystemen, stille alarmen, toezicht enzovoort. TinQ is daarnaast op een continue basis bezig met de verbetering en verzwaring van de beveiliging, dat is ook een belofte richting u als consument. U kunt er dus verzekerd van zijn dat u bij een goed beveiligd TinQ-station blijvend voordelig kunt tanken.

[7] Waarom zijn er geen plastic handschoentjes aanwezig op de TinQ-stations?

De reden dat wij geen plastic handschoenen hebben heeft te maken met het milieu. De plastic handschoentjes vergaan namelijk niet. Derhalve hebben we gekozen voor papieren handdoekjes. Het komt helaas regelmatig voor dat de plastic handschoentjes niet in de prullenbak terecht komen maar op de grond. Vervolgens waait dat in het groen naast het tankstation. Aangezien we geen personeel hebben die daar zicht op kunnen houden hebben we gekozen voor de meest milieu-vriendelijke oplossing in de vorm van papieren handdoekjes.

[8] Wat voor een voordeel heeft een TinQ-pas t.o.v betalen met een bank- of giropas?

Het voordeel van de TinQ-pas ten opzichte van een gewone pinpas is dat u actiematig extra voordeel geniet bovenop de korting die u al ontvangt als u tankt bij TinQ. Dit kan bijvoorbeeld een actie zijn, alleen gericht op TinQ-pas houders, die nog meer voordeel kunnen ontvangen gedurende een bepaalde periode. De extra korting wordt dan achteraf doorberekend. Aangezien wij u als klant "kennen", kunnen wij u gericht benaderen met bepaalde acties. Dat is helaas niet mogelijk als men middels een pinpas tankt, aangezien deze klanten voor ons "anoniem" zijn.

[9] Afgeschreven bedrag € 125,00 of € 150,00, hoe kan dit?

Het bedrag van € 125,00 of € 150,00 is een automatische reservering, welke door uw bank wordt gedaan op het moment dat u met uw pincode een pomp vrijgeeft om te gaan tanken. Dit bedrag wordt standaard gereserveerd en even terzijde gezet en komt niet op onze rekening terecht. Deze reservering wordt door de bank gedaan en is meteen uw limiet. Dit gebeurt bij iedere tanking bij een betaalautomaat, maar is normaliter nooit zichtbaar. Op het moment dat u klaar bent met tanken wordt dit bedrag teruggeplaatst en schrijven wij het bedrag af, waarvoor u hebt getankt.

Het kan voorkomen dat het iets langer duurt voordat de reservering wordt teruggeplaatst. Dit ligt aan de verbinding met de bank. Na verwerking van de transactie is de reservering uiteindelijk niet meer te vinden op uw bankafschrift en u ziet dan alleen het afgeschreven bedrag.

Wanneer het probleem niet automatisch is opgelost, verwijzen wij u door naar uw eigen bank.

Indien uw vraag niet, of niet voldoende beantwoord is, kunt u dat aangeven op de Customer Care pagina.