TinQ Talent René Lammers

TinQ is trotse sponsor van racetalent René Lammers. René heeft op slechts 15-jarige leeftijd al een uiterst succesvolle kartcarrière op zijn naam staan en staat nu aan het begin van een veelbelovend avontuur in de Formule 4. Als zoon van voormalig Formule 1-coureur Jan Lammers lijkt de passie voor het racen door de aderen van de familie Lammers te stromen, en René is vastbesloten om in de voetsporen van zijn vader treden.


Een "snelle" keus voor TinQ om juist dit talent hierin te supporten! 

Formula Winter Series van start

De Rene maakt zijn eerste meters in de autosport met een opwindend debuut in de Formula Winter Series. Het jonge talent neemt deel aan drie races ter voorbereiding voor het officiële Formule 4-seizoen dat in mei 2024 van start gaat. René kijkt reikhalzend uit naar deze nieuwe uitdaging. "Het is een fantastische ervaring om de overstap te maken naar de autosport en deel te nemen aan de Formula Winter Series. Dit is een geweldige kans om te leren en te groeien voordat het officiële Formule 4-seizoen begint," deelde hij enthousiast. 

 

Nieuwe klasse, nieuwe auto!

De onthulling van de splinternieuwe Formule 4 auto van René markeert het begin van dit opwindende avontuur. TinQ neemt een opvallende positie in op de gestroomlijnde wagen, waar snelheid en stijl samenkomen.In de aanloop naar het nieuwe hoofdstuk 'Autosport' heeft René al aanzienlijke kilometers afgelegd. Zijn 'mojo' lijkt zich perfect te verbinden met de nieuwe auto, wat resulteert in snelle rondetijden en gewaagde inhaalacties. Het lijkt er sterk op dat René klaar is om zijn stempel te drukken op de Formule 4-klasse.

De razendsnelle wereld van René Lammers

Voordat René zijn intrede deed in de Formule 4, schitterde hij op het asfalt van de FIA Karting European and World Championship competitie. Met indrukwekkende prestaties en meerdere podiumplaatsen op zijn naam, bewees hij keer op keer dat hij een opkomend racetalent is om in de gaten te houden. 

In 2024 zet René Lammers zijn volgende stap in zijn veelbelovende carrière door toe te treden tot de Formule 4, in samenwerking met het gerenommeerde MP Motorsport team. Dit dynamische partnerschap belooft een opwindend hoofdstuk in René's raceavontuur. Met zijn vastberadenheid en de professionele ondersteuning van MP Motorsport is René klaar om de Spaanse circuits te veroveren en zijn naam verder te vestigen. 

Volg Rene's race naar de naar de top met onderstaande updates en neem een exclusief kijkje achter het stuur met spraakmakende beelden. Als kerst op de taart heeft TinQ een exclusief interview georganiseerd met René, waarin pitreporter Jack Plooij hem het hemd van het lijf vraagt. Dit iconische interview 'René Lammers: the road to Formula 1' is hieronder te bekijken. Maak kennis met de persoon achter het racetalent en krijg een unieke kijk op zijn dromen, doelen en zijn racereis naar de top. 

Bekijk hier alle race-verslagen:

Pit Talk met Jan & René - Valencia SP Winterseries R2

Lees hier alle andere nieuwsberichten:

René maakt debuut in Formule 4!

René Lammers treedt toe tot de Formule 4. Het racetalent zal in het Spaanse Formule-4 kampioenschap gaan rijden in samenwerking met MP Motorsport. “We zijn er trots op dat we René zijn eerste wedstrijdkilometers in de autosport mogen geven”, aldus Sander Dorsman, de teammanager van MP Motorsport. “René is een reusachtig talent gebleken in de kartsport, met een prijzenkast waar je je petje voor afneemt.”
De eerste Formule 4-tests zijn inmiddels op diverse circuits verreden, waarbij René al direct indruk wist te maken. Als snelste rookie bleek dat hij moeiteloos zijn snelheid meeneemt naar de formuleauto's.

Ferrari prijst René: onze wegen kunnen zeker nog kruisen

In het talentscoutprogramma van Ferrari, heeft René Lammer geen plek bemachtigd. Aan de finale deden zes rijders mee, waaronder René. Ondanks dat hij als winnaar uit de bus kwam, werd hij niet opgenomen in de Ferrari Driver Academy Dit betekent echter niet dat Lammers geen indruk wist te maken, bewijzen de lovende woorden van de Academy. Zo verklaarden zij:

'Dit was een van de Wold Finals met de kleinste verschillen die we ooit hebben gezien, met zoveel rijders op hetzelfde niveau. Felicitaties aan René dat hij als winnaar uit de bus gekomen is, vooral omdat hij het nadeel had dat hij de minst ervaren rijders in de groep was. We wensen hem alle goeds voor 2024. Hij is echt veelbelovend, we geloven dat hij vooruit kan komen en onze wegen kunnen elkaar in de toekomst zeker nog kruisen.'

Ferrari toont interesse

De opwindende racecarrière van René Lammers bereikt nieuwe hoogten nu hij een uitnodiging heeft ontvangen van het prestigieuze Ferrari-team. Na zijn indrukwekkende overwinning in het FIA Europees Kampioenschap in de OK-klasse heeft René de aandacht getrokken van het Italiaanse raceteam. René zal naar Italië afreizen om daar te strijden voor een felbegeerde plek in de Ferrari Drivers Academy. Samen met drie andere veelbelovende talenten, zal hij zijn vaardigheden demonstreren in de hoop een plaats in de Academy te verdienen. Ondanks hun jeugdige leeftijd, zullen de coureurs een intensief trainingsprogramma ondergaan. Zowel fysieke uitdagingen als stressmanagement zullen de revue passeren. Op het asfalt zullen de coureurs de kans krijgen om hn vaardigheden te vertonen in in Formule 4-auto, identiek aan die in de officiële kampioenschappen.

René Lammers Europees kampioen in de OK-klasse!

TinQ talent René Lammers heeft op imponerende wijze de titel veroverd van het FIA Europees Kampioenschap in de OK-klasse. ZIjn overwinning was niet alleen overtuigend, maar ook bijna voorbestemd aangezien René voorafgaand aan de finale al praktisch zeker was van de Europese titel. Slechts een onwaarschijnlijke diskwalificatie kon nog roet in het eten gooien. In de finale toonde het aanstormende talent opnieuw zijn klasse. Ondanks dat hij genoegen moest nemen met een vierde plaats, was dit ruimschoots voldoende om de felbegeerde titel te claimen. René Lammers heeft hiermee niet alleen zijn naam stevig gevestigd in de wereld van het karten, maar ook laten zien dat hij als jonge coureur klaar is voor grotere uitdagingen in de autosport. Deze Europese triomf markeert een hoogtepunt in René's snelgroeiende carrière en belooft een veelbelovende toekomst in de racewereld.

TinQ feliciteert René Lammers met deze indrukwekkende prestatie en kijk reikhalzend uit naar de volgende stappen op zijn racepad!